petak, 4. ožujka 2011.

Čokoladni kolači





Evo pošto sam i sam ljubitelj svih slastica od čokolade odlučio sam sa svima podijeliti neke od kolača sa čokoladom.

Svi ovi koje pronađete su meni osobno predobri i svakako bi ih svakome preporučio...i što je najbolje jako su jednostavni za napraviti. Svi imaju isti problem kod traženja recepata, a to je da su svi raštrkani po svuda...evo sada će te ih od čokolade imati na hrpi!

Eto da vas malo razveselim pa dam koju ideju pa si možda zasladite ove hladne dane!

E da, da vas samo podsjetim da je čokolada jako dobra za popravljanje raspoloženja, podizanje energije te ujedno kao i jako dobar afrodizijak...ako ga znate iskoristiti!;)

ČUDO OD ČOKOLADE (sa slike)
1.Izrada biskvita: 4 jaja, 10 dkg šećera, 20 dkg margarina, 10 dkg čokolade za kuhanje, 4 žlice brašna, 1 prašak za pecivo
2.Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180 c oko 20-ak minuta, ovisi od pećnice, provijeriti čačkalicom da li je pečeno.
3.izrada kreme: 0.5 L slatkog vrhnja, 20 dkg čokolade za kuhanje, 1 žlica šećera.
4.Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok se ne provri
5.Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je netreba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati stisnuti u hladnjaku. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi a onda tek staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stvrdne krema.


Uskoro ostatak kolača :)

Nema komentara:

Objavi komentar